Berichten

06 november 2020. Opbrengst RaboClubSupport:

Belangrijk: 5 oktober 2020 uw RaboClubSupport-stem voor de molen! 

2020 RaboClubSupport

 

=================

2019 maart: Nieuwsbrief 2018.

2019 maart.

Donateursactie.

Een molen is een dúúr ding! In Voorst merken we daar nu nog relatief weinig van omdat door de algehele restauratie in 2010 er nog niet veel groot onderhoud plaats hoeft te vinden. Dit komt echter wel! Nu zijn er wel telkens terugkerende kosten zoals verzekering, klein onderhoud, schilderwerk e.d. Subsidies dekken een deel, maar een groot deel moet toch uit eigen reserves komen!

Voor onderhoud en vooral voor komend groot onderhoud proberen wij dus middels diverse inkomsten en acties een eigen reserve te kweken zodat we niet bij onvoorziene uitgaven voor een onmogelijke opdracht komen te staan.

* Om de restauratie van de molen mogelijk te maken is er jaren geleden een donateursactie gestart en wel met een behoorlijk succes. Nog elk jaar plukken wij hier de revenuen van. Door de jaren heen is echter het aantal donateurs flink verminderd, vandaar nu weer een actie. Wij nodigen u uit om een formulier in te vullen voor een jaarlijkse donateursbijdrage van €10,- p.p. Het formulier is HIER te downloaden. U kunt het formulier op woensdag- of zaterdagmiddag afgeven op de molen of opsturen naar het secretariaat: 
Mevr. Christien Eekhout, Stakenborgweg 1, 7083 AL Voorst.

We zullen u graag van harte welkom heten als:

“Vriend van de Stichting Korenmolen Voorst”!

* Lopende donateurschappen behoeven niet hernieuwd te worden!

======================

 

16 Oktober 2018.

Op 16 oktober 2018 was het dan zover: Fons te Brömmelstroet was klaar voor het examen. Hij legde de finale proef voor “De Hollandse Molen” af op molen “De Hoop” in Giesbeek. Je weet het maar nooit maar zoals wij in Voorst al dachten: “met de vingers in de neus” slaagde hij voor het examen! Fons, van harte gefeliciteerd en welkom als molenaar op de molen van Van Hal in Voorst!

Onderstaand bericht verscheen de volgende dag in “De Gelderlander”:

2018_10_19_Examen_Fons

——–

29 september 2018.

Op vrijdag 29 september werd de 380 kV-hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel officieel in gebruik genomen. Ook onze molen werd hierbij betrokken en wel als rustpunt in de fietstocht  langs een deel van deze verbinding. De deelnemers konden in de molen gratis een zakje pannenkoekenmeel afhalen waar gretig gebruik van werd gemaakt! Beschikbaar geteld door Tennet (mét een kleine financiële opsteker!), geleverd door De Engel in Varsseveld maar afgewogen en verpakt door ons, een hele klus: 250 kilo meel, 500 pondszakjes!

Lopende-band-werk!

——–

Mei 2018.

Net als vorig jaar hebben wij ook dit jaar weer meegedaan aan de Rabo clubkas campagne. Een mooi resultaat kwam hier uit de bus: € 214,83.

Iedereen die hieraan meegewerkt heeft: Hartelijk dank! Ook voor 2019 houden wij ons weer van harte aanbevolen.

Welkome cheque!!!
 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail