Nieuws

Onderhoud molen

Zomer 2014: werd het nodige schilderwerk aan de wieken uitgevoerd.

Dit wordt geheel in eigen beheer door de molenaars gedaan, waarmee de onderhoudskosten worden beperkt.

Schilderwerk 2013

14 juni 2014: De bijna 150 jaar oude Korenmolen Voorst  wekt groene stroom op

Met een gift van 1000 euro uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank realiseerde de Stichting Korenmolen Voorst de installatie voor het opwekken van stroom.

Via een kleine generator/dynamo welke wordt aangedreven door het gaandewerk van de molen wekt de draaiende molen in Voorst echte groene stroom op.

Deze stroom wordt gebruikt voor de verlichting, koffiezetapparaat, verwarming in de winter etc.  Wat er dan nog overblijft wordt terug getransporteerd op het net, wat weer een besparing op de stroomkosten oplevert.

Er is bewust gekozen voor een kleine installatie om zodoende de authenticiteit van de molen zo min mogelijk aan te tasten.

Op 14 juni 2014 werd de installatie incl.  een oplaadpunt voor E-Bikes, feestelijk in gebruik gesteld. Na de opening ging een asperge-fietstocht van start met onderweg een heuse aspergemaaltijd in de openlucht.

 Groene stroom opening

Wethouder John Haverdil laad de eerste E-bike op in het bijzijn van de Rabobankmedewerkers, molenaars en bestuursleden van de Stichting Korenmolen Voorst  (Foto: Roel Kleinpenning)