Nieuws

————-

23 maart 2018: Toneeluitvoering

— De toneeluitvoering is weer verleden tijd. Het was een groot succes! We hadden ruim 120 bezoekers in de zaal en dankzij de leden van het Gendrings Toneelgezelschap werd het mooie avond. Een mooie toevoeging aan de spaarpot voor het onderhoud van de molen van Van Hal in Voorst.

———–

24 april 2017.

Vandaag werd gevierd dat het dit jaar 150 jaar geleden is dat de molen in gebruik werd genomen. Er was in de namiddag een goed bezochte receptie, de schutterij zwaaide  de vaandels en er waren toespraken van onze voorzitter Kaspar van Hal die iedereen hartelijk welkom heette, wethouder van der Wardt, voorzitter Pol van de St. Vrienden van de Gelderse Molen die ook zijn lof niet onder stoelen of banken stak en als illustere afsluiting was daar Hans Keuper met anecdotes over de molen en vooral over de omgeving van Voorst en de Aa-strang waar hij als kind had rond gedoold. 

Er was verder een foto-expositie te bekijken over de geschiedenis van de molen. Het shantykoor “De Grensvaarders” zorgde voor de muzikale omlijsting.

2017 05 ulftse krant

2017 04 25 De Gelderlander

 

———-

 

14 juni 2014.

De bijna 150 jaar oude Korenmolen Voorst  wekt groene stroom op

Met een gift van 1000 euro uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank realiseerde de Stichting Korenmolen Voorst de installatie voor het opwekken van stroom.

Via een kleine generator/dynamo welke wordt aangedreven door het gaandewerk van de molen wekt de draaiende molen in Voorst echte groene stroom op.

Deze stroom wordt gebruikt voor de verlichting, koffiezetapparaat, verwarming in de winter etc.  Wat er dan nog overblijft wordt terug getransporteerd op het net, wat weer een besparing op de stroomkosten oplevert.

Er is bewust gekozen voor een kleine installatie om zodoende de authenticiteit van de molen zo min mogelijk aan te tasten.

Op 14 juni 2014 werd de installatie incl.  een oplaadpunt voor E-Bikes, feestelijk in gebruik gesteld. Na de opening ging een asperge-fietstocht van start met onderweg een heuse aspergemaaltijd in de openlucht.

 Groene stroom opening

Wethouder John Haverdil laad de eerste E-bike op in het bijzijn van de Rabobankmedewerkers, molenaars en bestuursleden van de Stichting Korenmolen Voorst  (Foto: Roel Kleinpenning)

 

———–

 

Zomer 2014.

Onderhoud molen:

Het nodige schilderwerk aan de wieken werd uitgevoerd. Dit werd geheel in eigen beheer door de molenaars gedaan, waarmee de onderhoudskosten werden beperkt.

Schilderwerk 2013